söndag 24 oktober 2010

Tungt jobb 24/10-10

Håkan har kört ca 16km på skogsväg/skogsstig idag. Han körde tiospann med alla vuxna hundar. De första 3kilometrarna gick på en tämligen okuperad grusväg och hundarna höll mycket högt tempo. När de började tröttna svängde han av den vanliga rutten och körde upp mot en put and take tjärn och trots att de nu måste ta sig upp för en ganska lång och tung backe övergick traven till galopp igen - det var ju sååå roligt att få springa på en annan väg än den vanliga. Ganska snart övergick dock galoppen till trav och efter att ha klättrat ca 100 höjdmeter på ungefär 4 kilometer valde Håkan att svänga in på en liten skogsstig för att vända hemåt. Gissa om hundarna blev glada. ATV-n studsade bitvis fram över rötter och stenar och trädgrenarna piskade ekipagets sidor. Håkan vittnade om att han hade tyckt att det var en spännande tur och att hundarna fick visa sin förmåga att samarbeta och att lyssna på sin musher.
Vid ett tillfälle blev spannet tvunget att passera en översvämmad bäck. Bäcken var ca 1,5 meter bred och ca 3dm djup. Håkan blev förvånad över att hundarna tveklöst travade över, alla utom Nallo och Bielka. Bielka ryckte av sin nacklina, vände helt om och mötte resten av spannet och Nallo, som avskyr vatten, gjorde ett tappert försök att hoppa över bäcken, men hindrades av draglinorna med påföljd att han snopet landade pladask mitt i bäckfåran.
Nedan kan du se två filmsnuttar från dagens träningstur.




1 kommentar:

  1. Wow snacka om att det går undan. Kan tänka mig att han hade skoj med hundarna i skogen....... Längtar tills jag kan komma upp och sitta bakom 4 hjulingen också :) Om jag vågar !

    SvaraRadera