lördag 23 oktober 2010

Oktober eller April?


Så här ser man ut när man har gått som wheeldog 





 När aprilsolen försiktigt värmer upp de djupfrysta grusvägarna och man kommer hem efter en träningstur, brukar man se ut som en tävlingskusk som just kört ett lopp i regn. Kläder och ansikte är småprickiga av lerskvättar och hundarna är minst sagt smutsiga. Så var det idag, men idag är det ju oktober så förhoppningsvis har vägen frusit imorgon igen (termometern visar nu -3,0 grader).


Corall klarade sig bättre än Appa





Hundarna tycktes i alla fall inte störas av det leriga underlaget när vi i förmiddags tog en kort träningsrunda på fem kilometer för att få igång ettåringarna Corall och Appa. De jobbade på bra, men passade också på att, med nyhetens behag, snappa snö från vägkanten. Detta fick till följd att ledarhundarna ideligen klev över nacklinan mellan dem, men som tur var har de lärt sig att trassla ut sig så jag behövde inte ta risken att kliva av trehjulingen för att hjälpa till.

När vi hade kommit hem var det Deltas tur att få sträcka på benen. Hon har ännu inte förstått riktigt vad det hela går ut på så idag skulle hon få undervisning av vår verkliga expert, Arija.
Kommer det inte någon mer hund, undrar Delta
Dessvärre visade det sig att Delta inte var bra i magen så det blev inte mycket undervisning. Delta satte sig snabbt på hasorna och det bara rann  ur henne så det var bara att vända hem igen efter bara några hundra meter. Vi får hoppas att hon mår bättre imorgon.


Som avslutning på en träningsintensiv lördag tog Håkan med våra tio vuxna hundar på en tremilsrunda. De kom iväg i skymningen och fick en underbar tur i skenet av månen.
Det är lustig, men på en gång marken täcks av ett par tre cm snö så upphör behovet av att vattna hundarna - även på en så pass lång tur som tre mil. Som vanligt stannade  han för att vattna hundarna i motlutet efter 6,5 km - men inte en enda så mycket som nosade på vattnet ens utan ganska så snart stod hundarna skällande och beredda att fortsätta turen.
Fodax-snacksen däremot var ett uppskattat avbrott efter knappa 2 mil!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar