söndag 25 april 2010

Träningstur för husse och hundar 2010-04-25

Vi vaknade hyfsat tidigt idag och när klockan var knappt nio var våra tio vuxna hundar uppspända framför ATV-n. Idag skulle det bli en något längre tur än igår (då körde jag bara 8km). Håkan stod beredd med sin cykel och Corall, som skulle få springa med för första gången, var påselad.

Redan igår gick starten riktigt smidigt. Vi hade satt fast ATV-n med ett spännband, som lätt kunde lossas. Som säkring hade vi också ett grimskaft med säkerhetsutlösning som jag lätt kan lossa när jag sitter på plats.

Vi kom alltså iväg utan incidenter och vid första bajsstoppet såg jag att Corall och Håkan kom alldeles efter oss. Hundarna var mycket pigga och det gick i full gallopp de första 4 km. Idag var det gråväder och ca 8 grader när vi gav oss iväg, ingen värmande sol alltså så även när de gick över i trav var tempot högt.





Efter ca 2 km ställde Håkan cykeln vid vägkanten och övergick till att springa med Corall istället.























För att inte riskera att någon av hundarna skulle bli för varm stannade vi efter ca 6km och gav dem vatten. Framför oss hade vi då flera branta backar så vi bestämde oss för att vända eftersom det sakta blev allt varmare. Håkan, som har kört storspann fler gånger än jag, fick byta av mig för att vända spannet. Vi hade Aijas och Spira längst fram eftersom Spira är mycket lyhörd och duktig på kommandon, men nu tyckte hon helt plötsligt att vänster var höger och hon vände hela spannet åt fel håll. Håkan fick gå fram och styra upp spannet så att de inte tog returturen i diket som Spira hade för avsikt.
Underligt nog var de lika pigga på vägen hem. Det vanliga är annars att tempot brukar sjunka kraftigt när man ska gå samma väg tillbaka, men så var det inte idag. Så fort en liten fågel flög upp bar det av i ett rasande tempo och dessemellan travade de på med en snittfart på ca 12 km/h.























Väl hemma verkade all hundarna nöjda.



































Efter att de hade fått mat och vatten la de sig och sov och kanske drömmer de om slommen som de ska få ikväll. Troligt är i alla fall att Teusa drömmer om slom, för hon var mycket intresserad av den när vi höll på att lägga den i frysen.




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar