torsdag 25 november 2010

Snabbjobb med 12-spann

Igår kväll blev det en snabb träningstur med 12 hundar. Vi hade egentligen inte tänkt ha med alla tolv hundarna, tanken var att lämna Arija hemma eftersom hon verkade vara i höglöp eller åtminstone närma sig höglöp. När vi hade selat på och spänt upp alla utom Arija studsade hon som en besatt i hundgården och skrek rakt ut så Håkan kunde inte stå emot utan tog ut henne och selade på.
- Vi märker väl om det funkar eller inte när vi sätter in henne i spannet, sa han och satte henne i led tillsammans med Spira.

Det snöade lätt och vara några minusgrader. Hundarna hade inte varit ute på någon träning sedan söndagens 20km-tur så de var rejält taggade och verkade inte bry sig nämnvärt om Arija, deras fokus låg istället på att få komma iväg. Så gjorde Håkan loss repet från bilen och slängde sig snabbt upp på ATV:n medan jag kastade mig åt sidan efter att ha släppt taget om Arija och Spira. Det slog gnistor om däcken på ATV:n när den sladdade nerför den isiga backen. Jag sprang efter spannet och kom ikapp dem efter bara några tiotal meter, bajsstopp. Tur! Jag hoppade upp bakom Håkan och så bar det av i galopp.

Det blev en mycket snabb tur och Håkan som åkte med ca 2 km (förbi hästhagen) och sedan övergick till att springa, blev rejält ifrånåkt. På hemvägen fick de vittring på något djur och det bar av i ett rasande tempo. Vägen var glashal och det gällde att vara vaken så att ATV:n inte hamnade utanför den smala snösträngen på vägrenen. Hundarna höll sig på kanten och klarade därmed av att hålla sig på benen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar