söndag 17 februari 2013

Inofficiella Nordiska mästerskapen i Furudal 2013





Kom hem på onsdag natt efter en trevlig vecka i Furudal. Madde och Gustaf, ägare av Bielkersmils Frej of Nallo, var också där torsdag-söndag och vi hade mycket trevligt.



På fredag ​​var det utställning och Frej blev BIR junior och fick bedömningen excellent. Grattis till Madde, Gustaf och Frej!
Bielkersmils Frej of Nallo

Lars Jämtsved kom också med Bielkersmils Hero of Ergo och deltog i utställningen. Hero blev BIR valp med bedömning excellent. Grattis Lars, Lotta och Hero!
Bielkersmils Hero of Ergo

Vår Bielkersmils Deimos of Ilya och  Bielkersmils Etna of Pepper var också med på utställningen. Båda hundarna bedömdes excellent och Deimos blev tredje bästa hane i bruksklassen.
Bielkersmils Deimos of Ilya

På lördag och söndag var det en två dagars tävling. Gustaf Hammarkrantz deltog i sex-spann släde 10km med Frej, Bielkersmils Birk i Kartman, Bielkersmils Ergo av peppar, Bielkersmils Bielka av Kartman, Bielkersmils Avatara av Kartman och Bielkersmils Corall i Allsvinn. De slutade som trea och Frej fick sin första utmärkelse som brukshund. Bra gjort Gustaf och alla sex hundar!
Gustaf och sexspannet


Bielkersmils Birk i Kartman och Bielkersmils Avatara av Kartman fick båda sin sista utmärkelse för att bli S (Polar) Champions under helgen.
Bielkersmils Birk of Kartman

Jag deltog i fyra-spann släde med Bielkersmils Corona i Allsvinn, Bielkersmils Artemisia i Kartman, Bielkersmils Deimos av Ilya och Bielkersmils Etna i Pepper och slutade som tvåa.
Christina och fyrspannet, fotograf:Ole Jensen
På tisdag och onsdag var det en två dagars tävling 2x30km med släde som Håkan deltog i med: Bielkersmils Corona i Allsvinn, Bielkersmils Artemisia i Kartman, Bielkersmils Deimos av Ilya, Bielkersmils Etna i peppar, Bielkersmils Birk i Kartman, Bielkersmils Ergo av peppar, Bielkersmils Bielka av Kartman och Bielkersmils Corall i Allsvinn. Teamet slutade som vinnare.
Håkan och åttaspannet
Bielkersmils Corona of Allsvinn blev Årets samojed år 2012 för sina resultat på tävlingar och utställningar r och Bielkersmils Ergo of Pepper blev tvåa.
Bielkersmils Corona of Allsvinn Årets samojed 2012

Bielkersmils Ergo of Pepper


Bielkersmils Artemisia av Kartman blev Årets draghund 2012 för sina tävlingsresultat och följande fem hundar var alla hundar från Bielkersmils kennel.

Bielkersmils Artemisia of Kartman Årets draghund 2012

Vi är särskilt glada att Bielkersmils Artemisia i Kartman fick utmärkelsen som  Årets drahund 2012 eftersom vi tror att hon är den mest framgångsrika Samojeden på  långdistans. När Håkan deltog och fullföljde Femundrace 400km slädstil,  år 2010 gick hon mestadels ensam i led och när Håkan ett par veckor senare vann Polardistance 300km, nordisk stil, mot Alaskan Malamutes, Grönland hundar och Siberian Huskies gick hon också i led. Hon gick också i led i ca 180 mil när Håkan och jag åkte på vår expedition från Särna till Treriksröset och  hon gick i led för det sjuspann som Håkan körde när han slog drömgränsen 32 km på mindre än 2 timmar (som förmodligen är den kortaste tid som ett samojedspann någonsin sprungit denna distans på).

Årets samojed 2012 (för resultat på utställning och dragtävlingar):
1: Bielkersmils Corona of Allsvinn
2: Bielkersmils Ergo of Pepper
Årets draghund 2012 (för resultat på dragtävlingar):
1: Bielkersmils Artemisia of Kartman
2: Bielkersmils Deimos of Ilya
3: Bielkersmils Corona of Allsvinn
4: Bielkersmils Delta of Ilya
5: Bielkersmils Ergo of Pepper
6. Bielkersmils Corall of Allsvinn

Håkan körde också mertiteringslopp 10km med Bielkersmils Chinook of Allsvinn och Bielkersmils Birk of Kartman med godkänd tid (mindre än 1timme).


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar